top of page

the world's first cheese from organic faba beans

Launching Summer 2024 in retail - pre-order now on Startnext.

our varieties

All four varieties were crafted with great care over the last 4 years in our kitchen in Stuttgart. We exclusively use high-quality organic ingredients. Viva la Faba is completely plant-based and free from unnecessary additives and preservatives. Our secret ingredient? The local faba bean - a true superhero, bursting with flavor, packed with essential nutrients, and rich in protein.

Biofach Folder (4).png
image_edited.png
farm.jpg

ein fußabdruck klein wie eine faba-bohne

Wir unterstützen aktiv den Wandel von Tierhaltung hin zum Anbau von Bio-Leguminosen unterstützen. Zum Beispiel haben wir auf dem Bild links mit einem Landwirt in Mittelfranken erstmalig Fababohnen angebaut, um mehr über den Anbau und die Herausforderungen zu lernen. Gleichzeitig analysieren wir kontinuierlich unseren ökologischen Fußabdruck. Studienergebnisse zeigen, dass der Käse von Viva la Faba einen bis zu 75% geringeren CO2-Fußabdruck als Milchkäse hat*.

 

*Product Carbon Footprint, cradle-to-gate, 2024, gefördert von BioPartnerBW/Universtität Hohenheim.

bottom of page